wtorek, 24 listopada 2015

Puszyste pancakes

Puszyste pancakes



Składniki na około 20 placków:
  • 1,5 szklanki jogurtu greckiego
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 duże jajka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej, bezgrudkowej, w miarę gęstej mieszanki.
Ciasto wylewać przy pomocy większej łyżki na rozgrzaną nieprzywierającą patelnię. Smażyć z obu stron (bez tłuszczu) na złoty kolor. Przewracać na drugą stronę gdy powierzchnia placka pokryje się pęcherzykami powietrza. 
Odkładać na talerz.
Smacznego :).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz