Muffinki czekoladowe z malinami
Składniki na 12 - 14 sztuk:
- 225 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 g czekolady, posiekanej
- 2 jajka
- 300 ml kwaśnej śmietany 12% lub 18%
- 60 g cukru
- 80 ml oleju
- 2 szklanki malin
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier. W drugim naczyniu mokre: roztrzepane jajka, śmietanę, olej. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać do połączenia składników. Dodać maliny, czekoladę, wymieszać.
Wlać do formy. Piec w temperaturze 190ºC przez około 25 minut.
Smacznego :)
Składniki na 12 - 14 sztuk:
- 225 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 g czekolady, posiekanej
- 2 jajka
- 300 ml kwaśnej śmietany 12% lub 18%
- 60 g cukru
- 80 ml oleju
- 2 szklanki malin
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier. W drugim naczyniu mokre: roztrzepane jajka, śmietanę, olej. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać do połączenia składników. Dodać maliny, czekoladę, wymieszać.
Wlać do formy. Piec w temperaturze 190ºC przez około 25 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz